Kanavapuhallin

5/5

189,00 sis alv 24%

Kanavapuhallin kosteutta ja epäpuhtauksia sisältävään tilaan

Jokaiseen epäpuhtauksia ja kosteutta sisältävään huonetilaan tulee asentaa kanavapuhallin poistoilman toteuttamiseksi. 

 

Säädettävä kanavapuhallin mahdollistaa tarkan ilmanvaihdon

Kanavapuhallin on hyvä valita siten, että sitä voidaan säätää. Säädettävän kanavapuhaltimen avulla ilmanvaihto voidaan säätää tarkasti toimimaan oikein. 

 

Kanavapuhallin pistotulpalla helpottaa asennusta

Puhallin, joka on varustettu pistotulpalla on helppo asentaa ilman sähkötyöpätevyyksiä. Pistotulpalla varustettu puhallin on myös helppo vaihtaa tarvittaessa. Pistotulppa on syytä aina olla paikallaan, koska ilmanvaihtoa ei saa pysäyttää missään tapauksissa. Joissakin kanavapuhaltimissa on 12 v toimintajännite, jolloin niitä voidaan käyttää myös akkukäyttöisinä. Finluftin kanavapuhaltimet ovat 230v verkkojännitteellä toimivia.

 

Erittäin hiljainen puhallin ei häiritse

Valikoimassa oleva puhallin on valittu siten, että se on mahdollisimman hiljainen. Erittäin hiljainen käyntiääni ei häiritse elämää ja puhallin voidaan pitää aina päällä. 

 

Poistoilmapuhallin on tärkeä osa toimivaa ilmanvaihtoa

Poistopuhallin on tärkeä osa toimivaa ilmanvaihtoa. Sekä tehostetussa poistoilmanvaihdossa että koneellisessa tulo-poistoilmanvaihdossa käytetään poistopuhaltimia ilman poistamiseen. Poistoilmapuhaltimen toiminta vaatii myös riittävän korvausilman ja riittävän määrän korvausilmaventtiileitä.

 

Poistoilma voidaan toteuttaa myös poistoimurilla

Kanavapuhallin voidaan halutessaan korvata poistoimurilla. Poistoimuri on huollettavuuden näkökulmasta hieman kanavapuhallinta haasteellisempi, mutta usein toimiva ratkaisu.

 

Termostaatilla varustettu kanavapuhallin säätää itse itseään lämpötilan mukaan

Joissakin kanavapuhaltimissa on sisäänrakennettu termostaatti. Termostaatilla varustettu puhallin säätää itse itseään esimerkiksi huonelämpötilan mukaan. Mikäli huonelämpötila nousee, puhallin säätää puhallintehoa isommalle.

Huolehdi että kanavatuuletin on aina päällä!

Kanavatuuletin, poistopuhallin tai poistoimuri on oltava aina päällä, jotta huoneistoon ei pääse kertymään kosteutta. Kosteuden lisääntyminen luo hyvät olosuhteet erilaisten homeiden kasvulle. Etenkin pistokkeella varustetuissa puhaltimissa on houkutus irroittaa puhallin toiminnasta etenkin kylminä vuodenaikoina. Jotta vedontunnetta ei pääse syntymään, huolehdi riittävästä korvausilmasta.

 

Yleisin kanavakoko on 125 mm

Yleensä poistoilmakanava on toteuttu 125mm poistoilmakanavalla, mutta yleisiä ovat myös 100 mm poistoilmakanavat. Mitä pienempi kanava on, sitä enemmän tehoja tarvitaan poistopuhaltimelta. Isompi kanava taas vaatii pienemmän puhallintehon saman ilmamäärän saavuttamiseksi.

 

Kanavapuhallin soveltuu seuraaviin kokoihin:

 

  • 125 mm poistoilmakanavaan
  • 100 mm poistoilmakanavaan
  • 160 mm poistoilmakanavaan
  • 75 mm poistoilmakanavaan
  • 200 mm poistoilmakanavaan
  • 150 mm poistoilmakanavaan

 

 

Tuotteen mukana tulee yksinkertaiset asennusohjeet, joita noudattamalla tuotteen asennus on helppoa.

Pakkaus sisältää:
– Kanavapuhallin – Pax Calima

Kanavapuhallin – Pax Calima, ominaisuudet:
– Kosteus- ja valotunnistin
– Lisäsäädöt sovelluksella
– Vaihtoehtoinen 12 VDC asennus
– Lämmönsiirtotoiminto
– Kolmen puhallintehon lisäksi boost-toiminto

Katso myös nämä