”Ilma on nyt raikkaamman tuntuista!”

Oululaisen Tauno Kinnusen ja hänen perheensä omakotitalon alkuperäinen ilmanvaihtojärjestelmä koostui vain yhdestä katolle menevästä putkesta, jonka vuoksi ilma kiersi huonosti. Talvisin ikkunat alkoivat kovilla pakkasilla hikoilla. Hyvä ja kohtuuhintainen ratkaisu tilanteeseen oli FinLuftin sisäilmalaite. 

Perhe muutti vuonna 1967 valmistuneeseen omakotitaloonsa vuonna 1989. Taloa on heidän muuttonsa jälkeen remontoitu laajasti lattiasta kattoon. Tauno yritti paikata ilmanvaihdon tilaa asentamalla taloon ensin itse ilmanvaihtoluukut. Sekään ei kuitenkaan riittänyt. 

”Alkuperäinen ilmanvaihtojärjestelmä oli kokonaisuutena riittämätön. Olin miettynyt jo monenlaista ratkaisua ja etsinyt jotakin sellaista, mikä ei olisi niin tyyristä. FinLuftista kuulin itse asiassa kattoasentajaltamme katon vaihdon yhteydessä”, Tauno Kinnunen muistelee.

”Otin vinkistä vaarin ja soitin FinLuftin edustajalle. Mielestäni FinLuftin esittely oli asiallinen ja laite helppo asentaa. Tämä tuntui meille hyvältä jutulta”, Tauno kertoo.

Yhden päivän työ sujui nätisti 

Korvausilmaratkaisun asennus toteutettiin keväällä 2016. Samassa yhteydessä asennettiin FinLuft-sisäilmalaitteen lisäksi myös yksi poistoilmapuhallin. Työ oli ohi muutamassa tunnissa ja sujui Taunon sanojen mukaan nätisti. Asentaja siivosi jälkensä asennuksen valmistumisen jälkeen eikä Taunon tarvinnut ruveta siivoustöihin.

”Itselleni ei ollut mitään vaivaa koko hommasta! Asennusta varten tehtiin ilmaluukut ja sitten pitikin järjestelmä sähköistää. Ikkunan vieressä on sähköpistoke. Asentajat olivat ammattitaitoisia ja kaikki meni nätisti”, Tauno kuvailee.

“Ilma on nyt raikkaamman tuntuista!” 

Kesä asennuksen jälkeen oli Taunon mukaan vähemmän tukala kuin aiemmat kesät. Laitteen suodattimia puhdistaessaan löysi Tauno ensimmäisellä puhdistuskerralla yllättävän paljon pölyä suodattimista. Seuraavilla puhdistuskerroilla on pölyä ollut vähemmän. 

”Ilmeisesti laite siis puhdistaa ja poistaa pölyä huoneilmasta. Emäntä sanoi myös, että hänen unen laatunsa on parantunut laitteen käyttöönoton jälkeen”, Tauno kertoo. 

”Ilma on nyt raikkaamman tuntuista! Ja se tässä on tärkein pointti. Uskallan suositella FinLuftia. Tämähän vain parantaa sisäilman laatua! En ole kokenut mitään negatiivisia vaikutuksia”, Tauno kiteyttää.

Tauno Kinnunen, Oulu