”Kosteuden häviäminen on meidän kohdallamme se suurin hyöty”

Rene Sivula sekä hänen vaimonsa ja perheen kaksi lasta asuvat vuonna 1974 valmistuneessa paritalossa Lempäälässä. Talossa on alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto, jonka perhe kuitenkin totesi yksinään riittämättömäksi. Sisäilma seisoi ja sen myötä kosteuskaan ei poistunut normaalisti ilmanvaihdon avulla. Ratkaisun tilanteeseen tarjosi FinLuftin sisäilmalaite, joka asennettiin jokaiseen makuuhuoneeseen sekä olohuoneeseen.

”Kun täällä ei minkäänlaista koneellista ilmanvaihtoa ole, niin tiedän jo siitä, että ilmanvaihto on riittämätön. Meillä oli ollut tiedossa jo pitkään, että jonkinlaista muutosta tarvittaisiin”, Rene Sivula muistelee. 

FinLuftiin Rene törmäsi internetissä etsiessään sopivaa ratkaisua ilmanvaihdon parantamiseksi. Rene jätti tarjouspyynnön, jonka perusteella FinLuftin edustaja otti häneen yhteyttä ja sopimus laitteiden asennuksesta syntyi. 

”FinLuftin tarjoama ratkaisu ja laitteisto tuntui heti siltä, että se olisi meille sopiva. Vastaavia laitteita en myöskään muilta toimijoilta löytänyt”, Rene summaa.

Yksinkertainen asennus remontin yhteydessä

Perhe on viimeisen vuoden aikana remontoinut asuntoaan täysin jokaisen huoneen osalta. Remontin yhteydessä päätettiin sisäilmalaitteet asentaa jokaiseen kolmeen makuuhuoneeseen sekä olohuoneeseen. Rene työskentelee rakennusalalla ja vastasi asennuksesta itse. 

”Olemme remontoineet tätä taloa nyt huone kerrallaan täysin ja siinä yhteydessä myös asentaneet sisäilmalaitteet. Olen rakennusmies ja asensin laitteet paikoilleen itse. Ensimmäiset laitteet ovat olleet käytössä vuoden 2015 syksystä eteenpäin”, Rene kertoo. 

Renen mukaan laitteiden asennus sujui kaikkineen helposti ja yksinkertaisesti. Ylimääräisiä reikiä ei seiniin tarvinnut tehdä eikä erillisiä irto-osia ollut kovinkaan montaa. Jos riittävä osaaminen löytyy, voi laitteen asentaa siis myös halutessaan itse. ”FinLuft toimitti laitteet minulle ja vastasin asennuksesta itse. Se oli yksinkertainen homma. Pieniä viivästyksiä toimituksissa oli, mutta kokonaisuudessaan homma toimi hyvin ja kaikki osat tulivat perille”, Rene summaa.

“Kosteuden häviäminen on meidän kohdallamme se suurin hyöty”

Sisäilmalaitteet ovat vähentäneet ja poistaneet kosteutta sekä ilman seisomista. Nyt makuuhuoneen ovia pystyy pitämään öisinkin kiinni ilman, että ilma muuttuisi tunkkaiseksi ja huonoksi. Laitteen vaikutukset olivat havaittavissa jo ensimmäisen asennuksen jälkeen. 

”Kun ensimmäiset sisäilmalaitteet saatiin käyttöön, niin kyllä siitä huomasi, että kosteus sisältä hävisi eikä ilma enää seisonut samalla tavalla. Kosteuden häviäminen on meidän kohdallamme se suurin hyöty”, Rene summaa. 

”Tämä on siinä mielessä helppo ratkaisu, kun asennuskin on niin yksinkertainen. Voin suositella vastaavaa ratkaisua muillekin!

Rene Sivula, Lempäälä