”Olen ollut äärettömän tyytyväinen!”

Ylöjärvellä asuva Pirjo Alalempi kärsi vielä noin vuosi sitten toistuvista hengitystieinfektioista sekä poskiontelotulehduksista. Kun lääkkeet eivät tehonneet oireisiin toivotusti, heräsi epäilys siitä, että Pirjon kodissa olisi jotakin sellaista, joka aiheuttaisi infektiot. Tutkimusten yhteydessä havaittiin, että ilmastoinnissa oli tuloilman suhteen ongelmia. Sopiva ratkaisu tilanteeseen löytyi FinLuftin sisäilmalaitteiden avulla. Ensimmäisen käyttövuoden aikana ovat Pirjon hengitystieongelmat hävinneet.

Etsiessään sopivaa järjestelmää tuloilmaongelman ratkaisemiseksi tutustui Pirjo useampien ilmanvaihtoalan yritysten tarjoamiin vaihtoehtoihin. FinLuftiin hän törmäsi FinLuftin toimipisteen naapurissa toimivan yrityksen antaman vinkin avulla.

”Muutama muu firma yritti tarjota ihan ilmanvaihtokoneistoja, jotka olivat kalliimpia. Ilmanvaihtokoneisto olisi vaatinut kaappitilaa, joka on jo valmiiksi hieman vähäistä. Lisäksi asennus olisi ollut haasteellista”, Pirjo Alalempi kertoo.

Nopeus ja palvelualttius vakuuttivat 

FinLuftin korvausilma ratkaisu oli helppo ja verraten edullisempi ratkaisu. Pirjon vakuuttivat myös FinLuftin nopeus ja palvelualttius. Heidän edustajansa tuli Pirjon kotiin katsomaan, kuinka laitteet voitaisiin sinne asentaa. 

”FinLuft nousi positiivisesti esiin. Kun kartoituskäynti tehtiin tiistaina, niin jo saman viikon torstaina olivat miehet asennustöissä”, Pirjo summaa.

Asuntoon asennettiin yhteensä neljä sisäilmalaitetta – kaksi olohuoneeseen ja vierashuoneeseen sekä makuuhuoneeseen molempiin yhdet. Työ oli ohi yhdessä päivässä. Asentajat tulivat töihin aamulla kello kahdeksan ja lopettivat illansuussa. Sen jälkeen olivat laitteet käyttövalmiit.

Yksinkertaiset laitteet ovat helppoja käyttää ja huoltaa 

”Laitteet ovat hyvin yksinkertaisia ja helppoja käyttää. Ne toimivat sähköllä ja tarvitsevat toimiakseen vain normaalin pistorasian. Niiden sähkönkulutus on vuodessa ollut ehkä saman verran kuin yhden sähköhammasharjan kulutus”, Pirjo naurahtaa. 

Laitteisto tuo tuloilman suoraan ulkoa, puhdistaa sekä lämmittää sen ja puhaltaa sitten asuntoon. Pirjo huoltaa laitteita itse puhdistamalla ja imuroimalla suodattimet säännöllisesti. 

”Näitä on helppo itse huoltaa! Kerran vuodessa olisi hyvä vaihtaa uudet suodattimet ja senkin voi halutessaan tehdä itse. Minulle FinLuft kävi ne nyt ensimmäisen vuoden jälkeen vaihtamassa”, Pirjo kertoo.

”Olen ollut äärettömän tyytyväinen!”

Sisäilmalaitteet ovat ensimmäisen käyttövuotensa aikana vaikuttaneet toivotusti asunnon sisäilmaan ja sitä kautta Pirjon terveyteen ja elämänlaatuun. Astmalääkitys on saatu kohdalleen ja hengitystieinfektiot sekä poskiontelotulehdukset ovat hävinneet. Samanlaista vedon tunnettakaan ei enää ole kuin ennen asennusta.

”Olen ollut äärettömän tyytyväinen! Tämä ratkaisu on parantanut uskomattoman paljon terveyttäni. Myös täällä vierailleet ystävät ja sukulaiset ovat havainneet ilmanlaadun paranemisen”, Pirjo kiteyttää. 

”Ja minä kun olen myös ääniherkkä, niin tällainen hiljainen laite ei häiritse yöunia. Suosittelen – ja olen suositellutkin jo – tätä myös muille. Esimerkiksi saneerauskohteissa tämä olisi hyvä ja helppo ratkaisu. Kokonaisuudessaan laitteet ovat vaikuttaneet positiivisesti elämänlaatuuni!

Pirjo Alalempi, Ylöjärvi