Huomioi ovi- ja ikkunaremontin yhteydessä korvausilma

Ovi- ja ikkunaremontit ovat yksi yleisin remontoinnin kohde. Uudet ikkunat ja ovet parantavat talon energiatehokkuutta ja pidentävät talon elinkaarta. Remontin yhteydessä on tärkeää huomioida sen vaikutus ilmanvaihtoon ja sisäilman laatuun, koska talon tiivistyminen vaikuttaa suoraan korvausilman saantiin. Näin saat parempien ovien ja ikkunoiden lisäksi myös paremman ja terveellisemmän sisäilman.

Miksi ovi- ja ikkunaremontti tehdään?

Laadukas, ammattilaisen tekemä ikkunaremontti nostaa kotisi tai taloyhtiösi arvoa. Ikkunaremontin hinta jakaantuu useille vuosikymmenille, koska ikkunaremontti tehdään yleensä vain kerran elämässä. 

Energiatehokkuus paranee, kun ikkunoiden ja ovien ilmavuodot vähenevät. Remontilla halutaan vähentää myös vedontunnetta. Usein ajatellaan, että veto johtuu vuotavista ikkunoista ja ovista. Tämä onkin osittain totta, mutta suurin syy vedontunteelle on väärin toimiva ilmanvaihto.

Remontin etuja ovat:

– Parantaa talon energiatehokkuutta

– Parantaa asumismukavuutta

– Ikkunoiden huurtuminen ja jäätyminen loppuu

– Vedontunne poistuu

– Vaikuttaa positiivisesti kodin ulkonäköön

Koulu alkaa - mitä yhteistä on ekaluokkalaisella ja Finluftilla

Ovi- ja ikkunaremontti muuttaa korvausilman saantia

Painovoimaisen ja koneellisen poistoilmanvaihdon toiminta vaatii riittävästi korvausilmaa. Ennen ovi- ja ikkunaremonttia korvausilma on tullut ovien ja ikkunoiden vuotavista tiivisteistä, jolloin ilma talossa on päässyt vaihtumaan. 

Kun rakennetta tiivistetään, korvausilman saanti heikkenee eikä ilmanvaihto toimi enää kunnolla. Talon ilma ei vaihdu ja huoneiden sisäilman laatu huononee. Tiivistymisen toinen seuraus on se, että korvausilma tulee huoneeseen talon rakenteiden läpi ikkunoiden ja ovien tiivisteiden sijaan. Rakenteiden läpi vuotava korvausilma tuo mukanaan epäpuhtauksia, joita rakenteisiin on kertynyt vuosikymmenten aikana.

Ilmanvaihto tarvitsee toimiakseen korvausilmaa

Toimiva ilmanvaihto varmistaa sen, että talon elinkaari on pitkä ja talon jälleenmyyntiarvo säilyy asuntomarkkinoilla.

Remontin tekijältä unohtuu usein varmistaa, miten talon ilmanvaihto toimii ja onko korvausilma riittävällä tasolla. Korvausilma-asiat kannattaa tarkistaa ovi- ja ikkunaremontin yhteydessä. Talosta tulee tiiviimpi, mutta ilman pitää vaihtua myös remontin jälkeen.

On tärkeää varmistaa remontin jälkeen, että ilmanvaihto saa toimiakseen riittävästi korvausilmaa. Lisäksi on huolehdittava, että korvausilma tuodaan turvallisesti huollettavia korvausilmareittejä pitkin. Korvausilmaa saadaan riittävästi, kun jokaista kahtakymmentä asuinneliötä kohden huolehditaan korvausilmalaitteet

 

Korvausilmalaite suodattaa ulkoa tulevat epäpuhtaudet

Korvausilmalaitteen avulla huoneistoon tulee riittävästi raikasta korvausilmaa huollettavaa reittiä pitkin, ilma pääsee vaihtumaan ja sisäilman laatu pysyy raikkaana. Turvallinen korvausilma järjestetään suodattamalla ulkoa tuleva korvausilma. Suodattimen avulla voidaan estää ulkoa tulevat epäpuhtaudet kuten siitepölyt ja katupölyt.

Finluftin ikkunamallin korvausilmalaitteessa on ulkoilman suodatuksen lisäksi myös sisäilman suodatus.

Mietityttävätkö korvausilma- ja ilmanvaihtoasiat?

Tuntuuko sinusta, että korvausilma- ja ilmanvaihtoasiat eivät ole kodissasi riittävällä tasolla? Onko kodissasi tehty ovi- ja ikkunaremontti, mutta sen vaikutuksesta ilmanvaihtoon ei ollut puhetta? Tai onko kotiisi suunnitteilla ovi- ja ikkunaremontti?

Finluftilla on ympäri Suomen 30 eri asiantuntijaa ja kumppaniyritystä, jotka tekevät kartoituksia ja asennuksia talojen korvausilmapuolella. He tarkastelevat talon ilmanvaihtoa kokonaisuutena. 

Varmista korvausilma-asiat kuntoon remontin yhteydessä, niin et ole syksyllä ja talvella ihmeissäsi, mihin hyvä ilma talosta katosi.

Haluatko asentaa korvausilmalaitteen itse?

Meillä on ratkaisu myös tee-se-itse ihmisille! Jos sinulla on osaamista niin paljon, että pystyt hoitamaan asennuksen itse, voit ostaa kotiisi korvausilmalaitteet verkkokaupastamme. Verkkosivuiltamme löydät asennusohjeet ja videot, joista saat apua asennustyön tekemiseen.

Heräsikö kysymyksiä ilmanvaihtoon liittyen? Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

Lue lisää Finluft-korvausilmajärjestelmästä

Tutustu verkkokauppaamme

Uusimpia artikkeleita:

Sisäilmaongelmat aiheuttavat hengitystieoireita

Hyvä sisäilma vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin

Hyvä sisäilma edistää terveyttä ja hyvinvointia. Huono sisäilma voi aiheuttaa ärsytys-, hengitystie- ja yleisoireita. Hengitysliiton mukaan sisäilmaongelmat liittyvät usein riittämättömään ilmanvaihtoon. Puutteellisen ilmanvaihdon ongelmat ovat onneksi ratkaistavissa.

Read More »