Kristan ja Jaakon kokemuksia

Krista ja Jaakko ostivat pari vuotta sitten Jaakon kotitalon, joka on vuonna 1982 rakennettu 150 m2 puutalo. Taloon on aiemmin tehty ikkunaremontti ja ikkunoissa oli venttiilit, jotka voi säätää ”kesä” tai ”talvi”-asentoon. Suurin osa venttiileistä oli kuitenkin epäkunnossa, osa oli juuttunut kiinni ja osasta suorastaan tuuli sisälle. 

”Etenkin tuulisella säällä tuntui valtavaa vetoa lattialla, ja sisällä piti aina olla villasukat jalassa. Vedon tunne häiritsi varsinkin olohuoneessa, jossa sohvalla istuessa tuntui kuin niskaan olisi tuullut”, Krista muistelee. Kylmä ja vetoisa lattia oli erityisen ikävä myös siksi, että perheen alle kaksivuotias tytär leikkii lattianrajassa.  

Krista ja Jaakko huomasivat talon sisätiloja remontoidessaan, että joissain talon osissa sisäilma oli tunkkaista. ”Jos makuuhuoneen ovi oli ollut kiinni, huomasi tunkkaisuuden heti”, Jaakko sanoo Kristan myötäillessä.  

Ongelmana oli siis paitsi vedon tunne myös tunkkaisuus, ja näihin ryhdyttiin etsimään ratkaisua.

Krista törmäsi Finluftiin työnsä myötä, ja Finluftin tarjoama ratkaisu kuulosti täydelliseltä perheen tarpeisiin

”Erityisesti meitä kiehtoi lupaus vedottomuudesta, mutta myös säädettävyys. Laitteessa olevat suodattimet olivat ehdoton plussa.”  Krista on allerginen mm. huone- ja eläinpölylle sekä siitepölylle, jota on keväisin paljon, sillä piha on puiden ympäröimä. ”Toivoin, että Finluftin korvausilmalaite vähentäisi allergiaoireitakin, koska laite suodattaa ulkoa tulevan ilman lisäksi myös sisäilman”, Krista kertoo.

“Toimitus oli nopea, vain parin päivän kuluttua tilauksesta, asennuskin erittäin helppo.”

Jaakko tai Krista eivät ole rakennusmiehiä, mutta porakone ja työkalut pysyvät hyvin käsissä, joten he uskalsivat tehdä asennuksen itse. 

”Laite oli pakattu erittäin näppärään boxiin, jonka mukana tuli kaikki tarvittavat osat sekä asennus- ja käyttöohjeet.  Ohjeet olivat selkeät, ja asentaminen erittäin helppoa: muutama ruuvi, johdon leikkaaminen sopivan mittaiseksi, laite asennustelineeseen, imuläpän säätö ja töpseli seinään. Laite oli käyttövalmiina alle puolessa tunnissa”, Jaakko ja Krista summaavat.

Korvausilmalaitteen puhallinnopeutta voidaan säätää, mutta Krista ja Jaakko eivät ole vielä kokeneet sitä tarpeelliseksi. ”Vaikka meillä on ollut laite koko ajan täysillä, ei vetoa ole tuntunut”. Tavallisesti kaikki ylimääräiset äänet häiritsevät Kristaa, mutta hän on ollut tyytyväinen laitteen hiljaisuuteen, eikä sitä ole tarvinnut säätää myöskään äänen vuoksi.

”Laitteen asennuksen jälkeen tunkkaisuus on poissa. Vaikka ilma selvästi vaihtuu, niin minkäänlaista vedon tunnetta ei ole edes tuulisella säällä. Ja tuulisia päiviä täällä Raahessa kyllä riittää! Myös laitteen hiljaisuus oli iloinen yllätys!” Jaakko tuumailee. Sisäilma tuntuu raikkaalta, vedon tunne on hävinnyt ja aamuinen nenän tukkoisuus on lähes kokonaan kadonnut. 

Kristan allergiaoireet ovat olleet tänä keväänä lievempiä kuin aikaisemmin

”Nenän tukkoisuus ja silmien kutina ovat tässä vaiheessa kevättä lievempiä kuin viime vuonna. Yleensä joudun allergialääkkeiden lisäksi käyttämään astmapiippua, mutta en ole joutunut siihen turvautumaan vielä kertaakaan”, Krista iloitsee. 

”En tiedä onko vain sattumaa vai Finluftin laitteen ansiota, mutta olemme aiemmin kärsineet liian kuivasta sisäilmasta, joka aiheutti muun muassa silmien ja limakalvojen kuivumista kaikille perheenjäsenille. Korvausilmalaitteen asennuksen jälkeen ilmankosteus on ollut parempi eivätkä kuivat silmät tai limakalvot ole enää vaivanneet.  Suosittelemme laitetta kaikille, jotka haluavat parantaa kotinsa sisäilman laatua!”, pari toteaa kuin yhdestä suusta.