Ilmanvaihtoremontti rivitalossa, as.oy Käsälän kokemuksia

Jyväskylässä sijaitseva asunto-osakeyhtiö Käsälä on vuonna 1966 rakennettu rivitaloyhtiö, jossa on painovoimainen ilmanvaihto. Yhtiössä toteutettiin ilmanvaihtoremontti yhteen asuntoon, jonka ilmanvaihtoa parannettiin lisäämällä Finluftin FLS20- seinämallin korvausilmalaitteet. Ilmanvaihtoremontin toteutti Nistek Oy.

Ilmanvaihtoremontissa asennettiin korvausilmalaitteet ja tuuletusritilät välioviin

Asunto on kooltaan 183m2 ja sijaitsee yhdessä tasossa. Tuloilmaa ei saatu riittävästi, joten sisäilman parantamiseksi asennettiin Finluftin FLS20 -seinämallin korvausilmalaitteet makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen. Samalla asennettiin tuuletusritilät huoneiston välioviin siirtoilmareittien turvaamiseksi. 

”Talolla on ikää jo 55 vuotta. Tämän aikakauden taloissa huoneiden väliovien alla ei ole tuuletusrakoja kuten nykyään, joten ilman kulkua asunnon sisällä parannettiin asentamalla ritilät”, isännöitsijä Antti Helanen kertoo. 

”Nistek Oy:n palvelu oli hyvää ja työn jälki siistiä. Kaikki sujui hyvin. Nistek on varteenotettava vaihtoehto ilmanvaihtoremonttiin. Finluftin laitteisiin on oltu tyytyväisiä ja ilmanvaihdon parantaminen tällä tavoin oli melko edullista”, Helanen toteaa. 

Korvausilmalaitteiden asennustyöt tehtiin parissa päivässä 

Perheensä kanssa asunnossa vuokralla asuva Jari Merta kertoo, että ilmanvaihtoremontissa vanhojen korvausilmaventtiileiden tilalle asennettiin Finluftin korvausilmalaitteet. Huoneiden väliovissa oli kynnykset, joten välioviin lisättiin tuuletusritilät. 

”Tärkeintä on, että ilma vaihtuu myös öisin, kun väliovet ovat suljettuina. Päiväsaikaan ovet ovat useimmiten auki.”

Merta on tyytyväinen Nistekin toimintaan ja palveluun. 

 ”Nistekin toimesta katsottiin poistoilman määrät ja siirtoilmareitit. Mitattiin korvausilman tulo ja mietittiin, kuinka saadaan ilmanvaihto toimimaan oikealla tavalla. Asennustyöt sujuivat loistavasti. Etätyöskentelijänä olin paikalla, ongelmia ei ollut ja hommat hoituivat kahden työpäivän aikana.”  

Asumisviihtyvyys parani korvausilmalaitteiden asennuksen jälkeen

Ilmanvaihtoremontista ja korvausilmalaitteiden asennuksesta on nyt kulunut lähes vuosi. Jari Merta perheineen on ollut tyytyväinen Finluftin laitteisiin. 

”On selkeästi ollut apua. Ennen sisäilmaremonttia asunnossa oli tunkkaisuuden tuntua ja tuoksahduksia. Tunkkaisuus on vähentynyt ja nyt on oikeasti miellyttävämpää asua ja olla. Voin vilpittömästi suositella ja sanoa, että on todella hyvä järjestelmä. Auttaa tällaisia painovoimaisen ilmanvaihdon huoneistoja. Korvausilmalaitteen käyntiääni on hyvin pieni hurina, joka ei ole häiritsevä”, Merta kiittelee.