Tasaista lämpöä ilman vedon tunnetta koko kerrostaloon

Asunto Oy Hakupilvi valmistui vuonna 1974 Ikaalisiin. Kuusikerroksisessa talossa on 24 huoneistoa, joihin kaikkiin asennettiin FinLuftin toimesta korvausilmaratkaisu vuonna 2016. Asennuksen jälkeen on asukkaita vaivannut vedon tunne hävinnyt. Myös huoneilma on tasaisen lämmin ja raikas.

Asennustyö sai alkunsa siitä, kun FinLuftin edustaja oli mukana taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Kokouksessa korvausilmaratkaisu päätettiin kokeeksi asentaa ensin yhteen asuntoon, jotta nähtäisiin, kuinka se vaikuttaa esimerkiksi vetoisuuteen ja huonelämpötilojen tasaisuuteen. Hallituksen jäsen Urpo Pitkänen ja hänen vaimonsa olivat ensimmäiset, jotka pääsivät näkemään FinLuft-sisäilmalaitteen vaikutukset käytännössä. 

”Meille laite asennettiin huhtikuussa. Kun totesimme yhdessä hallituksen kanssa, että ratkaisu on toimiva, niin päätettiin samanlainen ratkaisu asentaa myös kaikkiin muihin asuntoihin”, Urpo Pitkänen kertoo.

“Työn jälki on kyllä ihan sataprosenttisen hyvä!”

Muihin asuntoihin asennus toteutettiin kesäkuussa yhden viikon aikana. Urpo seurasi FinLuftin asentajien työskentelyä. Yhteensä 48 ikkunaan tuloilmaventtiilien yhteyteen asennetut sisäilmalaitteet olivat hänen mukaansa nopeasti paikoillaan.

”Äkkiä se kävi! Asentajat laittoivat laitteet paikalleen hyvin ja siististi. Johdot ovat näkymättömissä ja roskat vietiin asennuksen jälkeen pois. Kaikki sujui suunnitellusti ja juhannukseen mennessä oltiin kaikkiin huoneistoihin laitteet asennettu. Ei tämän paremmin voi mikään mennä”, Urpo kuvailee. 

”En ole ennen sellaisia laittajia nähnyt! Työn jälki on kyllä ihan sataprosenttisen hyvä! Hän oli puheidensa mittainen mies.

Ilmanala ja unenlaatu paranivat 

Urpo ja muut taloyhtiön asukkaat ovat asennuksen jälkeen havainneet asunnoissaan selkeitä muutoksia niin sisäilmassa kuin unen laadussakin. Urpolla itsellään on astma, eikä hänen ole asennuksen jälkeen tarvinnut ottaa astmalääkkeitä läheskään yhtä paljon kuin ennen asennusta. 

Ilmanala on huomattavasti parempi kuin aiemmin! Nyt on hyvä nukkua ja kaikki kehuivat heti, että nukkuivat paljon paremmin kun laite oli asennettu. Ilma on nyt raikasta, Urpo summaa.

Tasaista lämpöä ilman vedon tunnetta 

Laite on vaikuttanut myös asukkaita aiemmin vaivanneeseen vedon tunteeseen sekä epätasaiseen huonelämpötilaan. Nyt laite liikuttaa lämmintä ja puhdasta ilmaa tasaisesti koko asuntoon. 

”Lämpö nousee ylös ja laite pyörittää lämpimän ilman ylhäältä alas sekä puhdistaa sen. Minulla on lämpömittareita useammassa kohtaa seinillä ja ennen katonrajassa oli lämpimämpi. Nyt lämpötila on tasainen. Sellaista vedon tunnettakaan ei ole kuin aiemmin”, Urpo sanoo. 

”En kyllä antaisi tätä laitetta enää millään pois! Suosittelen vastaavaa muillekin. Tänne saa tulla katsomaan ja toteamaan jokainen itse, että tämä on paras lääke”, Urpo naurahtaa.

Urpo Pitkänen, Asunto Oy Hakupilvi